Таланти в плуването със златни медали от Балканското първенство

Спортните таланти на „Еврофутбол“ Диана Петкова и Петър Божилов завоюваха общо пет златни медала от завършилото в неделя Балканско първенство по плуване за младежи и девойки на столичния басейн „Диана“.

На връх Гергьовден 16-годишната Диана постигна 26.02 сек. на 50 метра свободен стил, след като се наложи повторение на серията. По-късно следобед тя постигна 56.73 сек. на 100 метра свободен стил и дублира титлата си.

Петър Божилов пък завоюва първото си отличие – бронзов медал с щафетата 4х200 метра свободен стил (заедно с Тихомир Тодоров, Ангел Йовчев и Антъни Иванов). По-късно с умерено темпо 17-годишният столичанин грабна първата си титла – на 1500 метра свободен стил с време 16:02.05 мин.

В неделя, 7 май, Петър си осигури и втора титла – този път в невероятно оспорвано плуване на 400 метра свободен стил с резултат 3:59.05 мин, което е с 5 стотни по-добро от това на втория Ефе Туран от Турция.

Състезанието завърши с невероятното плуване на квартета ни при девойките на 4х100 метра свободен стил, където Диана Петкова, София Найденова, Виктория Петрова и София Иванова поставиха нов национален рекорд за старша възраст с време 3:52.89 мин. и спечелиха заслужено златния медал.

Важно е да се каже, че още един български плувец – Антъни Иванов спечели три титли – на 50, 100 и 200 метра бътерфлай, с което отличията за националния ни отбор станаха общо 13 – 9 златни (заедно с титлата на Светлозар Николов), 2 сребърни (на Антъни Иванов и Любомир Андреев) и 2 бронзови.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.