Световните шампионки в таекуон-до и кемпо Недялка Бачева и Анна Априлова с успешен тандем

Световните шампионки в таекуон-до ITF и българския боен стил „Булкемпо“ Недялка Бачева и Анна Априлова дебютираха успешно в тандем на 14-ото Световно първенство по кемпо.

Двете изградиха отличен тандем и дебютираха в дисциплината „Самоотбрана“ (жени) с 2 бронзови медала от 14-ото Световно първенство по кемпо (14th International Kempo Federation – IKF World Kempo Championship) в Албуфейра, Португалия.

Една от най-изявените ни състезателки и треньори по таекуон-до ITF Недялка Бачева („ABC Fight Club“), паралелно с таекуон-до, развива и българския боен стил, като тренира съвместно със създателя на „Булкемпо“ Велин Хаджолов и най-титулуваната ни състезателка Анна Априлова.

В Португалия националният отбор по „Булкемпо“ от трима състезатели завоюва общо 4 златни и 2 бронзови медала. Играещият треньор Велин Хаджолов за десети път спечели два златни медала в дисциплините „Форма“ и „Форма с оръжие“. Шесткратната световна шампионка Анна Априлова за седми път спечели 2 златни медала в категориите „Форма“ и „Форма с оръжие“.

В 14-тия Световен шампионат по кемпо бяха регистрирани за участие 32 държави. Най-много състезатели имаше от Испания и други страни от Западна Европа, Чили и Аржентина. Първенството се проведе от 25 до 29 април в Албуфейра, Португалия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.