Наш световен шампион по карате ще обучава бойци в Тунис

Сенсей Захари Дамянов – действащият абсолютен световен шампион по карате киокушин, заминава за Тунис  по покана на Тунизийската карате киокушин федерация. Българинът ще води Кумите семинар, който  ще се проведе на 15 април в един от най-древните градове в Тунис – Сус.

За следващия ден е планиран Съдийски семинар. Лектор ще е шихан Рамил Габбасов – изпълнителен директор на РСБИ (Российский союз боевых искусств) и президент на ФВКР (Федерации всестилевого каратэ России). Шихан Габбасов е бил учидеши (личен ученик) на Масутацу Ояма от `90-те години.

Захари Дамянов е треньор на националния ни отбор към карате киокушин федерация. Преди близо година и половина той покори върха в карате като стана първият българин и европеец, печелил Световното първенство без категории в Япония.

Това е най-престижното и тежко състезание, което по подобие на олимпийските игри се провежда веднъж на четири години. Дамянов  е и четирикратен победител от Европейското първенство в категория над 90 кг, съответно през 2009 г., 2010 г., 2013 г. и 2014 г.

Четирикратен шампион от Откритото първенство на Америка без категории в Ню Йорк (2008 г., 2011 г., 2012 г. и 2013 г.), от където има и награда за най-висок боен дух. Печелил е и Откритото първенство на Америка с категории (2007 г.).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.