Да възпитаваш любов към бойните изкуства

Близо 35 двойки и тройки от братя и сестри, майки и бащи с деца тренират активно таекуон-до и кик бокс в столичния „ABC Fight Club“. Така постоянната цифра на роднини на тренировки надхвърля 60 души на възраст между 4 и 55 години.

Без да гони официални класации, несъмнено броят на „семейните трениращи“ е рекорден и за пореден път потвърждава, че бойните изкуства са за всички, независимо от пол и възраст. Така личният пример възпитава най-добре любов към спорта и движението, а системните тренировки гарантират здраве и добро настроение.

Десетократно повече са тези, които през годините са преминали „семейно“ през тренировките по таекуон-до и кик бокс. Тази година клубът навършва 25 години непрекъсната тренировъчна и състезателна дейност (официално е създаден през 1992 г. от майстор Красимир Гергинов, но доста преди това развива дейност в областта на бойните изкуства).

През цялото това време е обичайна практика порасналите таекуондисти да тренират с децата си и заедно с тях да напредват в цветните и черните колани на таекуон-до. За да няма „конкуренция“ в къщи, някои от семейните и роднинските двойки са се разделили – едният на таекуон-до, другият – на кик бокс.

Не един и двама са братята и сестрите – успешни състезатели в таекуон-до и кик бокс или треньори и инструктори с опит в тренировките във всички възрастови групи.

Галерия от забавни снимки на семейните и роднински двойки, и тройки може да видите на страницата във Фейсбук – ТУК!

Автор: Денка Стоянова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.