„Евроспорт“ с разширени права за излъчването на Джиро д‘Италия

Vincenzo Nibali
Photo: ANSA-PERI/DI MEO/ZENNARO

Евроспорт остава мястото, където феновете на колоезденето ще могат да подхранят своята страст.

От 2017 г. каналът придобива разширени ексклузивни права за излъчването на Джиро д‘Италия, както и за допълнителни състезания от календара. През цялата година зрителите ще имат възможност да се насладят на над 200 дни с преки излъчвания в ефира на Евроспорт.

Придобитите права са резултат от дългосрочно споразумение, включващо всички големи италиански състезания, Обиколката на Фландрия и редица стартове от световния тур. Състезанията ще бъдат част от ненадминатата колоездачна програма на Евроспорт, включваща всички три големи световни тура, както и петте еднодневни пролетни Класики.

Феновете ще могат да наблюдават на живо първия Гранд тур за сезона и всички четири големи италиански състезания, сред които Обиколката на Ломбардия и първата класика за сезона –Милан-Сан Ремо. Според новото споразумение Евроспорт ще излъчи по четири часа на живо от всеки от етапите на Джирото-то.

„Ако сте страстни любители на колоезденето, то Евроспорт остава най-доброто място за вас. Феновете на колоезденето са сред най-лоялните и отдадени на спорта зрители, които оценяват и възприемат Евроспорт като „Дом на колоезденето“. Горди сме, че удовлетворяваме очакванията на тези зрители и можем да им предоставим още по-голяма част от моментите, които обичат“, сподели изпълнителният директор на Евроспорт Питър Хътън.

„Гордеем се с наследената традиция да показваме най-доброто от колоезденето, с ексклузивните, разширени права на Джиро д‘Италия, както и с допълнителните състезания, които ще фигурират в програмата ни. Всичко това само доказва, че най-хубавото предстои. През 2017 г. за първи път Евроспорт ще покаже повече от 200 дни с преки излъчвания през цялата година.“ , добави още той.

Четиригодишното споразумение дава ексклузивитет на Евроспорт за територията на Европа и Австралия, като включва и излъчването на допълнителни състезания, които зрителите ще могат да гледат по Евроспорт и на Eurosport Player. Състезанията с ексклузивитет в ефира на Евроспорт включват шестте еднодневни пролетни състезания във Фландрия, легендарното Гент-Вевелгем, Обиколката на Романдия, Обиколката на Великобритания, Обиколката на Юта и Обиколката на Албърта.

Евроспорт си осигурява пакета от права за колоездачни събития чрез International Management Group (IMG) – световен лидер, специализиран в спортни събития, медии и мода. Споразумението означава, че Джиро д‘Италия ще присъства повече от 20 години по Евроспорт, като за първи път обиколката е излъчена през 1998 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.