Четвърто място за България в смесената щафета на Европейското по биатлон

Димитър Герджиков Снимка: Андрей Иванов

Отлично представяне за българската смесена щафета (2 х 6 км + 2 х 7.5 км) на Европейското първенство по биатлон в Душники Здруй.

В полския зимен център Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Димитър Герджиков и Владимир Илиев завършиха надпреварата с общо 11 допълнителни патрона и пасив от 1:16.4 мин.

Това е й най-предното класиране за България в дисциплината след 5-тото място от шампионата в Тюмен (Русия) през миналата година.

Днес надпреварата започна с отлично представяне на Йорданова на първи пост. Стоянова на втори демонстрира добра бегова форма. На трети пост Димитър Герджиков се представи отлично, предавайки щафетата на Владимир Илиев на 4-о място. За съжаление шампионът в спринта използва по 3 допълнителни патрона в двете си стрелби и не успя да изведе България до медал.

Със златното отличие се окичи квартета на Русия. Ирина Старих, Светлана Слепцова, Алексей Волков и Александър Логинов завършиха с шест допълнителни патрона и време 1:12:26.0 ч.

Каролин Едрал, Марион Хьогберг, Ердал Бьонтегард и Фредрик Гйесбак от Норвеги спечелиха среброто с шест допълнителни патрона и пасив от 36.4 сек.

Украинският тим в състав Анастастия Меркушина, Юлия Джима, Александър Жирни и Руслан Ткаленко завърши на 3-о място с една наказателна обиколка и шест допълнителни патрона и изоставане от 37.1 сек.

България приключва Европейското първенство с общо три медала. Злато на Владимир Илиев, сребро и бронз за Красимир Анев.

Автор: Стоян Димитров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.