Антъни Иванов е най-добър млад спортист за 2016 година

antani-ivanov

Талантът в плуването Антъни Иванов бе избран за най-добър млад спортист на България за 2016 година в анкетата, организирана от специализирания сайт за спорт при подрастващите Viasport.bg.

През изминалата година Антъни спечели сребърен медал от европейското първенство за младежи в Унгария на 200 м бътерфлай. Участва на полуфинал в дебютното си европейско за мъже в Лондон, плува и на световното в малък басейн за мъже в Канада, където записа престижното 15-о място. Направи десетки поправки на национални рекорди в различни дисциплини и възрасти.

Втората позиция остана за състезателката по шорттрек Катрин Маноилова, носителка на два бронзови медала от Зимните младежки олимпийски игри в Лилехамер.

Трети се нареди Ангел Кодинов. Той беше най-младият олимпиец в кануто на игрите в Рио.

Антъни Иванов бе награден от спортния министър в оставка Красен Кралев. Той получи също така стилен ръчен часовник, както и парична сума, предоставена от Асоциацията на българските плувци.

През изминалата година Антъни спечели сребърен медал на 200 метра бътерфлай на европейското първенство за младежи в Унгария, участва на полуфинал на европейското за мъже в Лондон и записа 15-о място на световното първенство в малък басейн в Канада.

Отбор на годината стана националният ни тим по тенис за момичета до 12 години, а най-добър треньор е наставникът на Катрин Маноилова – Асен Пандов.

Отборът на „Локомотив Никола Нанов“ по водна топка за юноши младша възраст пък получи приз за „За вдъхновяващ успех“. Наградата е заради победата на силния международен турнир в Кикинда (Сърбия).

Топ 10:
1. Антъни Иванов (плуване) – 378 точки
2. Катрин Маноилова (шорттрек) – 341
3. Ангел Кодинов (кану-каяк) – 246
4. Даниел Асенов (бокс) – 227
5. Йордан Минчев (баскетбол) – 181
6. Божидар Темелков (самбо) – 127
7. Еми-Мари Тодорова (бокс) – 122
8. Адриан Андреев (тенис) – 119
9. Иван Атанасов (бокс) – 110
10. Петър Божилов (плуване) – 98

 

This article has 1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.