Владимир Илиев десети в спринта за Световната купа по биатлон в Оберхоф

vladimir-iliev

Владимир Илиев се класира десети в спринта на 10 км за Световната купа по биатлон в Оберхоф (Германия).

Българинът допусна 2 грешки и изостана с 58.4 сек. от победителя Юлиан Еберхард. Илиев имаше проблем с пушката във втората си стрелба, който го извади от борбата за медалите.

Еберхард сбърка веднъж в двете си посещения на огневия рубеж и с добро ски бягане завърши с време 27:26.8 мин. Това е втора победа за австриеца в Световната купа.

Чехът Михал Шлезингер остана 2-и също с един пропуск и пасив от 10.8 сек. Доминик Виндиш (Италия) пресече финала с трето време с 9 от 10 в стрелбата и изоставане от 40.3 сек. Сънародникът му Лукас Хофер остана на 4 – о място с „чиста“ стрелба и пасив от 40.4сек.

Пред родна публика Ерик Лесер класира пети с 2 грешки и изоставане от 41.2 сек. Сънародникът му Симон Шемп завърши шести със същия стрелкови резултат и пасив от 46.2 сек.

Емил Хегле Свендсен (Норвегия) остана на 7 – о място с една грешка и изоставане от 48.4 сек. Лидерът в генералното класиране Мартен Фуркад остана осми с 3 пропуска и пасив от 51.3 сек.

Владимир Илиев се класира десети с 2 грешки и изоставане от 58.4 сек. Троянецът имаше проблем с пушката във втората си стрелба, който го извади от борбата за медалите.

Димитър Герджиков с 3 грешки и пасив от 2:34.2 мин остана на 60 – а позиция. Димитър Парталов с два пропуска остана на 83 – а позиция, а Антон Синапов с 4 грешки зае 84 – о място от 102-а завършили.

Красимир Анев пропуска кръга в Оберхоф, тък като е на височинен лагер на Белмекен. Очаква се той да се включи към отбора следващата седмица за стартовете в Руполдинг (Германия).

Автор: Стоян Димитров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.