Над 70 варненци направиха първа тренировка с абсолютния световен шампион Захари Дамянов

zahari-damqnov-deca

Около 70 деца и младежи взеха участие в първата тренировка в спортен клуб „Нихонто“, водена от абсолютния световен шампион по карате киокушин сенсей Захари Дамянов.

Тя се проведе непосредствено след официалното откриване на клуба на Дамянов, който се намира на 3-я етаж в Двете кули във Варна. Официални гости на събитието бяха сенсей Николай Рачев, представител на Българската карате киокушин федерация и Мартин Байчев – председател на комисията „Младежки дейности и спорт“ в Общинския съвет. На откриването дойдоха над 100 души.

„Виждайки толкова много млади хора и техните родители, съм обнадежден, че може би Варна ще има още шампиони, които ще излязат от тази зала. Родителите могат да са спокойни, защото децата им са в правилните ръце. Уверен съм, че спортът ще им даде нещо, което другаде не биха научили“, каза пред присъстващите Мартин Байчев. Той пожела успех на всички, избрали да тренират карате.

Сенсей Николай Рачев поздрави Захари Дамянов от името на Българската карате киокушин федерация. „Бих искал да го поздравя с откриването на неговия клуб и да му пожелая успех на новото поприще като треньор, да издигне своите ученици до същите върхове, които той сам е покорил“, добави Рачев.

„Благодаря на всички, че ме уважихте и дойдохте на откриването на клуба. „Нихонто“ е част от мрежата на Българската карате киокушин федерация, на чието ръководство съм изключително признателен за жеста, а именно – тренировките да са абсолютно безплатни“, обърна се към гостите, сенсей Захари Дамянов.

Той уточни, че занятията в залата ще се провеждат понеделник, сряда и петък. Тези за деца до 8 години ще са от 18.00 ч. до 19.00 ч., а за над 8-годишни и възрастни – от 19.30 ч. до 21.00 ч. Напредналите мъже и жени ще тренират и във вторник и четвъртък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.