Станислав Недков: Националният ни отбор постигна невероятен успех на Европейското първенство

Снимка: Facebook
Снимка: Facebook

На Европейското първенство по ММА в Прага националният ни отбор постигна много голям успех – нашите състезателите спечелиха 5 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала, каза на пресконференция в Пресклуб „България” президентът на родната федерация Станислав Недков – Стъки.

Той подчерта, че това е било най-силното състезание по ММА в Европа досега. Златни медали спечелиха – Фердун Османов, Николай Николов, Даниел Гълъбаров, Атанас Свисов и Александра Тончева.

„Александра Тончева печели трета титла от трето голямо първенство, Атанас Свисов и Николай Николов са дебютанти, но се завръщат със златен медал, Фердун Османов след второто място на Световното първенство в Лас Вегас се завръща със злато от Прага, а Даниел Гълъбаров за втори път става европейски шампион. Отборно в Прага заехме второ място сред 33 държави и над 450 участника”, каза Недков пред репортерите.

Той допълни, че първо място спечели отборът на Швеция, който също е с 8 медала и с 5 златни, но има един сребърен медал повече.

„За две години от своето основаване българската федерация по ММА постигна изключителни успехи, като досега нашите състезатели спечелиха 17 медала от Световни и Европейски първенства. Миналата година имахме общо 5 медала, а тази 12 – 4 от Световното и 8 от Европейското”, заключи Недков.

Шампионите изразиха своята благодарност към ММС, президента на федерацията Станислав Недков, към старши треньорите на националния отбор и клубните си треньори за отличните условия и високото качество на подготовка

През март 2017 година домакин на Европейското първенство е България и амбицията на нашите състезатели е броят на медалите да бъде увеличен, а отборно нашата страна да спечели първо място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.