Красен Кралев награди с почетни медали европейски шампиони по ММА

Снимка: Facebook
Снимка: Facebook

Спортният министър Красен Кралев връчи почетни медали на шампионите от Европейското първенство по ММА, което се проведе в Прага.

България спечели 5 титли и общо 8 отличия в чешката столица.

Със златни медали се окичиха Фердун Османов (70 кг), Николай Николов (77 кг), Даниел Галъбаров (120 кг), Атанас Свисов (+120 кг) и Александра Тончева (52 кг).

Сребърен медал в категория до 84 килограма успя да извоюва Валери Атанасов, а с бронзови отличия останаха Ростислав Райчев (61 кг) и Тенчо Караенев (93 кг).

„Поздравявам Ви за постигнатия успех. Резултатите Ви показват, че в Българската федерация по ММА се работи правилно. Вашият атрактивен спорт е най-бързо развиващият се у нас като само за 2 години клубовете от 10 станаха 40 и има картотекирани около 800 състезатели. Изключително важна е работата с юношите и младежите, която трябва да бъде насочена основно към възпитание на любов към спорта, уважение към съперника и контрол на агресията извън спортните зали“, каза Красен Кралев.

Почетни медали от министъра получиха също президентът на Българската федерация по ММА Станислав Недков, старши треньорът на националния отбор Александър Чухрай и неговият помощник Димитър Димитров.

„Без Вашата помощ и подкрепа тези шампиони нямаше да ги има. Благодаря Ви за доверието, което ни гласувахте преди 2 години, когато дадохте лиценз на федерацията. Това ни помогна да извадим спорта си от кръчмите и ъндърграунда и да дадем възможност на тези млади хора да се развиват и да постигат успехи“, заяви Недков.

С 8-те спечелени отличия страната ни се нареди на второ място в отборното класиране на Европейското първенство след Швеция, която има само един сребърен медал повече. Скандинавската страна обаче участва с 14 състезатели, а ние с 9. През следващата година България ще бъде домакин на Европейското първенство по ММА, като Станислав Недков обяви, че целта е спечелването на отборната титла.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.