Правят 7 нови спортни зали в училищата в София

uchilishte-salon

През следващите години още 7 училища в София ще се сдобият с изцяло нови физкултурни салони, обяви зам.- кметът по строителство и инвестиции към Столичната община Ирина Савина по време на инспекцията в столичното 48 ОУ Йосиф Ковачев, където се изгражда спортна зала.

Тя припомни, че през последните шест години в столицата са построени 72-а физкултурни салона в училища и детски градини. Нов учебен корпус с многофункционална спортна зала ще бъде изграден към 9-а Френска езикова гимназия Алфонс дьо Ламартин с европейски средства до 2018 г. Проектът вече е готов, като е заложено да има библиотека, закрита спортна зала с тенис на маса и фитнес, която ще е достъпна за хора с увреждания, асансьор, служебни помещения. Сградата ще бъде със самостоятелен вход.

На открито ще бъдат изградени игрища за баскетбол и волейбол. С пари от ОП Региони в растеж трява да се се разшири физкултурния салон и на Първа английска гимназия. От 2006 г. до сега са инвестирани над 10 млн. лв. в изграждането на 6 физкултурни салона и спортни зали в няколко района на София: Кремиковци, Овча Купел, Подуяне и Надежда.

Общината е вложила средства и за откриването на нови учебни заведения в с. Бусманци, кв. Стрелбище и с. Герман. И към трите са изградени и физкултурни салони. Със строителството на нови детски заведения са изградени и 66 нови физкултурни салона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.