Йорданка Фандъкова откри стрийт фитнес площадка в столичния район „Младост“

fitnes-ploshadka

В София вече има 32 стрийт фитнес площадки, до края на годината предстои изграждането на още три. Това каза пред журналисти кметът на столицата Йорданка Фандъкова по време на откриване на стрийт фитнес площадка в район „Младост“.

„С площадката, която днес откриваме в „Младост“, продължаваме програмата за изграждане на стрийт фитнес на открито. Една програма, която се приема изключително добре от всички софиянци – и от най-малките, и от най-големите“, заяви тя. „Вече имаме традиция на площадките да се провеждат и състезания. Това означава, че тези млади хора, които виждаме днес тук, се подготвят месеци наред, за да се представят добре. Площадките се пълни“, обясни Фандъкова, цитирана от „Фокус”.

По думите ѝ тази стрийт фитнес площадка е 32 поред в София. „До края на годината предстои да бъдат изградени в още три други столични района – „Подуяне“, „Мусагеница“ и „Изгрев“. Следващата година продължаваме, защото това се оказа един от най-добрите начини за масов спорт на открито, а това е нашият приоритет при провеждането на Европейска столица на спорта през 2018 г.“, отбеляза столичният кмет.

Фандъкова каза още, че инвестициите в ученическия спорт няма да спират. „Тази година изцяло модернизирахме 7 физкултурни салона, построихме една нова спортна зала в кв. „Илиянци“. Продължава изграждането на спортната зала на 48-мо училище. За следващата година залагаме разширението на Първа английска и на Френската гимназии отново в изграждане на спортни зали“, обясни тя.

„Всеки ще съгласи с мен, че в училище инвестицията в ученически спорт дава след това възможност от масовия спорт да излязат големите таланти и спортисти. Държавата също продължава да инвестира в изграждане и в ремонти на спортни зали“, посочи кметът.

„В момента зала „Фестивална“ се ремонтира и това са големи възможности за спорт в София. Който казва, че няма възможности, не иска да спортува“, добави Йорданка Фандъкова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.