„Златните момичета“ благодариха на премиера Бойко Борисов

Снимка: Facebook/БФХГ
Снимка: Facebook/БФХГ

Бронзовите медалистки от ансамбъла по художествена гимнастика от игрите в Рио се срещнаха с министър-председателя Бойко Борисов.

Михаела Маевска, Християна Тодорова, Цветелина Найденова, Ренета Камберова и Любомира Казанова пожелаха да благодарят на Борисов за подкрепата, грижите и отношението към тях от създаването на отбора до края на спортната им кариера.

„Никога няма да забравим Вашата подкрепа и отношение към нас!“, казаха гимнастичките на премиера. На срещата присъстваха още министърът на младежта и спорта Красен Кралев, президентът на БФХГ Илиана Раева и старши треньорът Ина Ананиева.

„Г-н Борисов, Вие пръв през 2010 година протегнахте ръка на художествената гимнастика за организирането на първата Световна купа в София, което беше трамплин към нашите големи постижения! Вие лично открихте първата Световна купа, с което засвидетелствахте отношението на държавата към красивия ни спорт!“, каза Илиана Раева по време на срещата.

„Вие пръв ни поздравихте по телефона още в залата при спечелването на първата ни световна титла в Монпелие през 2011 година“, заяви Цветелина Найденова.

„Г-н Премиер, Вие изразихте своята подкрепа към нас в най-тежкото ни изпитание преди Олимпийските игри и ни поздравихте за героизма и за спечеления бронзов медал на олимпийските игри в Рио.

Благодарим Ви за предложението да ни бъдат дадени пълните приеми за спечеления медал. През цялото време на тези 7 години нашата подготовка беше напълно обезпечена от държавата! За нас това означава много и ние винаги ще помним Вашата подкрепа!

Носим Ви специални подаръци от Рио – възпоменателен медал от олимпийските игри и бразилски сувенир, който да Ви пази, да Ви носи здраве, сили и успех!“, добави Християна Тодорова.
Срещата премина в приятен разговор, момичетата разказваха на премиера случки от кариерата си, а той ги запозна с неговото напрегнато ежедневие.

„Златните момичета“ благодариха и на министър Красен Кралев за неговата подкрепа и съпричасност през последните две години и по време на Олимпийските игри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.