Панчо Пасков се цели в титлата на Балканиадата по фехтовка

Снимка: Reuters
Снимка: Reuters

Участникът на Олимпийските игри в Рио де Жанейро – сабльорът Панчо Пасков, ще сe цели в титлата от Балканското първенство по фехтовка. Надпреварата е на 10 и 11 септември във варненския комплекс „Спортпалас“.

Големите надежди за отличия са свързани още и със сабльорката Йоана Илиева, която ще защитава златото си при жените от миналата година. Балканският вицешампион на шпага от 2015 година Пламен Диков също ще се стреми към отличие в надпреварата.

От федерацията по фехтовка очакват добро класиране и медали и от другите български представители на шпага и рапира при мъжете и жените. Страната ни ще бъде представена с пълни отбори на всички оръжия, а силни тимове ще пристигнат също от Румъния, Турция, Сърбия, Гърция и Молдова.

По предложение на председателя на Българската и на Балканската федерации по фехтовка Величка Христева тази година ще се проведе и състезание на трите оръжия, в което отборите ще бъдат съставени от двама мъже и две жени. Тази система се експериментира от две години от Международната федерация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.