Сабльорът Панчо Пасков: Няма да оставя фехтовката!

Снимка: Reuters
Снимка: Reuters

 

Българският сабльор Панчо Пасков се прибра днес от Олимпиадата в Рио де Жанейро, където записа чудесна победа срещу 8-кратния световен шампион Алексей Якименко, . Във втория кръг националът отстъпи пред германеца Матиас Сабо.

Успехът на руското величие на старта на игрите се превърна Панчо във водеща тема в света на фехтовката, а 22-годишният Пасков остави страхотни впечатления при дебюта си на подобен форум.

„Благодаря на семейството, което ме подкрепяше в Рио, както и на президентката на нашата федерация, които заедно успяха да надвикат руската агитка в залата. Развълнуван съм“, каза Панчо Пасков на летище София.

„Всяка победа над човек от топ 10 е голямо нещо, но съм със смесени чувства, защото за втората среща не успях да се концентрирам. Но за подготовката, която направихме, явно това са ни възможностите.

Опитах да се абстрахирам след тази победа и се опитвах да се събера за следващия бой, но явно нещо не се получи срещу германеца.

Със сигурност няма да оставя фехтовката. Надявам се да тренирам дълго време и с упоритост да вървя нагоре. Участието ми в Рио е огромен опит и аз го приемам като база за бъдещето“, коментира още Пасков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.