България осма на Европейското по ръгби за жени в Сараево

rugbi-jeni-nac-otbor

Националният ни отбор при жените по ръгби 7 се класира на осмо място на Европейско първенство-Конференция 1 в Босна и Херцеговина. Шампионатът се проведе в Сараево, а равносметката за нашите е две победи и три загуби.

„ Всичко започна отлично за нас с изразителна победа над Сърбия с 31:0 в групата. Кратката почивка до следващия мач със Словакия си каза думата и паднахме с 10:36. Най-важния ни мач беше срещу Литва в същия ден и въпреки умората момичетата се раздадоха и спечелихме с 10:5. Така се класирахме на 2-ро място в групата, влязохме в Топ 8. На следващия ден срещнахме големия фаворит и бъдещ шампион от Латвия, които ни надиграха, а в мача за 7-8 място допуснахме поражение от Хърватия и заехме осмата позиция в крайното класиране. Не искам да се оправдавам, но времето беше адски тежко и на моменти градусите стигаха до 35-36. Въпреки това играхме добре и изпълнихме минималната цел, а именно оставане в дивизията и догодина.”, заяви наставникът на България Павел Велков.

Шампион стана отбора на Латвия , които победиха на финала Малта с 15:7, на третото място се класира Турция, след успех над Словакия с 19:5.

„Поздравления за духа и себераздаването на момичетата. Показаха характер във всички мачове при тази силна конкуренция. В средата сме на крайното класиране, а след нас са доста сериозни държави като Австрия, Словения и Босна и Херцеговина, които имат много по –големи бюджети от нашия и могат да правят дълги лагери и да участват в различни международни турнири. Със сигурност обаче станахме №1 по екипировка. Идеята с българската роза във фланелките се превърна в истински хит на шампионата и наред с поздравленията за доброто представяне на терена , получихме аплодисментите на всички за креативността на хората, които измислиха тази наша визия в Сараево”, сподели след края на турнира президентът на БФРъгби Атанас Зафиров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.