Георги Братоев: Няма какво да дам на националния отбор при Пламен Константинов

Снимка: CEV
Снимка: CEV

Разпределителят Георги Братоев заяви, че не вижда перспектива да е в националния отбор, докато селекционер е Пламен Константинов. Плеймейкърът остана извън състава за новия сезон.

„Причината да не съм в националния е, защото сметнах, че с Пламен Константинов сме се изчерпили един към друг и под негово ръководство аз няма какво да дам на националния отбор“, каза Братоев пред „Диема“ по време на бенефиса на Владимир Николов.

„Решението наистина е мое, както той каза, но той просто не каза нещата докрай както са. Имахме много разговори и преди европейското първенство бях взел решение да не бъда част от отбора, защото виждах, че съм ненужен. Преди олимпийската квалификация – направил съм всичко по моите сили. Това е абсолютно ясната и точна причина“, добави той.

На поста Константинов е избрал Георги Сеганов, Георги Манчев, Добромир Димитров, Любомир Агонцев и Чоно Пенчев. Очаква се новият титулярен разпределител да е Сеганов или Манчев.

Миналата година братът близнак на Георги Братоев – Валентин, отпадна от състава за европейското първенство в София. Тогава той обяви оттеглянето си, но не уточни дали е временно или окончателно решение.

„Официално мога да кажа, че с националния отбор по волейбол приключих. Успех на всички момчета и щаб, за мен от тук нататък лятото ще бъде почивка и време за семейство. Благодаря на всички фенове и хора, които бяха позитивни през това време и ме подкрепяха“, написа тогава Валентин Братоев във Facebook.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.