ВИДЕО: Станимира Петрова посланик на Световното по бокс

Снимка: bgboxing.org
Снимка: bgboxing.org

Специалното видео за Станимира Петрова като посланик на женския бокс вече може да се види в YouTube.

Както вече стана ясно първата българка, световна шампионка по бокс бе избрана от Международната федерация (АИБА) за една от 8-те посланички на първенството за жени в Астана (Казахстан) от 19 до 27 май.

Във видеото, изготвено от Българската федерация по бокс и БНТ, 25-годишната Петрова е показана както като всеотдайна състезателка, така и като елегантна млада дама. В материала се посочва, че Петрова е започнала с таекуондо, но в момента боксът е целият й живот.

“Още първият път, като се качих на ринга, разбрах, че боксът е моята съдба. Тук, на ринга няма място за съжаление. Тук е място за силни характери. Винаги се качвам с една цел – победата – казва във видеото Станимира Петрова и допълва: Боксът е моят живот. Лягам, ставам с мисъл за него. Той ми даде всичко. Разви у мен самодисциплината и самоконтрола“.
Кадрите от боксовите срещи на Станимира са от тазгодишния международен турнир „Странджа“ в София и са придружени с автентичния коментар на тв журналиста Петър Василев.

Родената в Асеновград боксьорка извоюва единствената за сега за България в този спорт квота за олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Освен нея, посланички на Световното първенство в Казахстан са още Никола Адамс (Великобритания), Марлен Еспарза (Съединени щати), Мари Ком (Индия), Адриана Араужа (Бразилия), Кадиджа Марди ( Мароко), както и съдийките Кайра Сики Якуб (Алжир) и Дженифър Хъджинс (Канада).

На Световното първенство в Казахстан ще участват повече от 300 боксьорки. Там ще се раздадат и общо 12 квоти за Рио (по 4 в трите олимпийски категории).

ВИДЕО СЪС СТАНИМИРА ПЕТРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.