ВИДЕО: Станимира Петрова посланик на Световното по бокс

Снимка: bgboxing.org
Снимка: bgboxing.org

Специалното видео за Станимира Петрова като посланик на женския бокс вече може да се види в YouTube.

Както вече стана ясно първата българка, световна шампионка по бокс бе избрана от Международната федерация (АИБА) за една от 8-те посланички на първенството за жени в Астана (Казахстан) от 19 до 27 май.

Във видеото, изготвено от Българската федерация по бокс и БНТ, 25-годишната Петрова е показана както като всеотдайна състезателка, така и като елегантна млада дама. В материала се посочва, че Петрова е започнала с таекуондо, но в момента боксът е целият й живот.

“Още първият път, като се качих на ринга, разбрах, че боксът е моята съдба. Тук, на ринга няма място за съжаление. Тук е място за силни характери. Винаги се качвам с една цел – победата – казва във видеото Станимира Петрова и допълва: Боксът е моят живот. Лягам, ставам с мисъл за него. Той ми даде всичко. Разви у мен самодисциплината и самоконтрола“.
Кадрите от боксовите срещи на Станимира са от тазгодишния международен турнир „Странджа“ в София и са придружени с автентичния коментар на тв журналиста Петър Василев.

Родената в Асеновград боксьорка извоюва единствената за сега за България в този спорт квота за олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Освен нея, посланички на Световното първенство в Казахстан са още Никола Адамс (Великобритания), Марлен Еспарза (Съединени щати), Мари Ком (Индия), Адриана Араужа (Бразилия), Кадиджа Марди ( Мароко), както и съдийките Кайра Сики Якуб (Алжир) и Дженифър Хъджинс (Канада).

На Световното първенство в Казахстан ще участват повече от 300 боксьорки. Там ще се раздадат и общо 12 квоти за Рио (по 4 в трите олимпийски категории).

ВИДЕО СЪС СТАНИМИРА ПЕТРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.