България ще е домакин на още две Европейски първенства по волейбол

Снимка: www.cev.lu
Снимка: www.cev.lu

България официално получи домакинството на още две Европейски първенства по волейбол за девойки в следващите две години.

След като през 2015 година страната ни бе домакин на континенталните шампионати за девойки до 18 години и за мъже, а през тази година ще приеме Евроволей 2016 за младежи до 20 години, българските любители на волейбола ще имат възможност да се насладят и на първото в историята Европейско първенство за девойки до 16 години през 2017-а, както и на Европейското първенство за девойки до 17 години през 2018 година.

Точните дати и градове-домакини на тези надпревари все още не са определени, но е много възможно отново Пловдив да се ангажира с организацията на тези финали след успешния шампионат до 18 години миналия април и предстоящото този септември първенство при младежите. В Града под тепетата тази година ще се състоят и финалите в Група 2 на Световното Гран При за жени.

През 2017 година за първи път ще се проведат нововъдените от ЦЕВ Европейски първенства за жени до 16 и за мъже до 17 години, с които се цели по-ранното привличане на младите таланти към състезания от висок ранг. Домакинът при силния пол все още не е обявен. През същата година ще се проведат и последните континентални шампионати за жени до 18 (в Холандия) и за мъже до 19 години (в Унгария и Словакия).

От 2018-а възрастовата граница за тези две първенства пада с една година и именно първият шампионат при дамите до 17 години бе даден на България. И тук домакинът при мъжете до 18 години е все още неясен. През същата година финалите на Евроволей за жени до 19 години ще са в Литва, а тези за мъже до 20 години – в Холандия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.