Трима световни шампиони откриват „Купа Варна“

kupa-varna

Страхотни новини за любителите на бойните спортове, които ще присъстват на първия официален отворен шампионат по кикбокс и муай тай „Купа Варна“. Надпреварата е на 16 април от 11 часа във варненската спортната зала „Христо Борисов.

На официалното откриване, което ще започне в 12 часа поканени нашите трима световни шампиони по муай тай Димитър Илиев, Кристиян Димитров и Милен Маринов, които преди броени дни се върнаха от шампионата в Банкок (Кралство Тайланд) със златните отличия.

Всеки един от тях ще бъде представен с цялата си спортна история и постигнатите успехи на Европейско и Световно ниво. Тримата тенори в българския муай тай вече приеха поканата от организатора Галин Димов, който е председател на клуба домакин „Вокил“.

На състезанието ще присъства и Владимир Вълев- Питбула, който е обявен за номер едно на планетата през 2013г. Трикратен световен и европейски шампион по кикбокс, участник в предстоящата гала Ultimate pro fight 5.

Влади, в екип с Краси Кирилов, ще бъде наставник на състезателите на „Боил“ (Варна).

За самото откриване на шампионата е поканен господин Коста Базитов – заместник кмет на Община Варна, който е ресорен отговорник и за дирекция „Спорт“ . Поканени са и директора на дирекция „Спорт“ Кристиан Димитров, както и целия спортен отдел към Община Варна без чиято помощ осъществяването на събитието би била невъзможна.

Очаква се и потвърждение за присъствие на Министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.