Стартита детска волейболна лига със 72 отбора

Снимка: CEV
Снимка: CEV

Мащабен проект за детска волейболна лига ще бъде задвижен през есента, разкри треньорът на мъжкия национален отбор Пламен Константинов в ефира  на БТВ.

„Това е новото начинание на българската федерация по волейбол. Първоначалната идея е на председателя й г-н Данчо Лазаров. Той има прекрасни впечатления от подобни инициативи в Америка и ние тук започнахме да ги реализираме“, поясни той.

„Целта е да се подпомогнат подрастващите в различните клубове в страната. Това се осъществява благодарение на финансирането от федерацията, Министерството на младежта спорта и различни спонсори, които се присъединяват към инициативата, добави Пламен.

„Генералният спонсор – корпорация „Развитие“, наистина ни помогна да разгърнем този проект до мащабите, които ни се искат. Планираме новото издание от есента да включва 72 отбора – по 36 за момчета и момичета. Идеята е те всеки месец да играят, като за това е необходимо да им бъдат поети разходите за настаняване и пътуване, както и цялостна екипировка на всичките деца. Говорим за над 1200 деца“, демонстрира очевидното си въодушевление треньорът на мъжкия национален отбор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.