Стартита детска волейболна лига със 72 отбора

Снимка: CEV
Снимка: CEV

Мащабен проект за детска волейболна лига ще бъде задвижен през есента, разкри треньорът на мъжкия национален отбор Пламен Константинов в ефира  на БТВ.

„Това е новото начинание на българската федерация по волейбол. Първоначалната идея е на председателя й г-н Данчо Лазаров. Той има прекрасни впечатления от подобни инициативи в Америка и ние тук започнахме да ги реализираме“, поясни той.

„Целта е да се подпомогнат подрастващите в различните клубове в страната. Това се осъществява благодарение на финансирането от федерацията, Министерството на младежта спорта и различни спонсори, които се присъединяват към инициативата, добави Пламен.

„Генералният спонсор – корпорация „Развитие“, наистина ни помогна да разгърнем този проект до мащабите, които ни се искат. Планираме новото издание от есента да включва 72 отбора – по 36 за момчета и момичета. Идеята е те всеки месец да играят, като за това е необходимо да им бъдат поети разходите за настаняване и пътуване, както и цялостна екипировка на всичките деца. Говорим за над 1200 деца“, демонстрира очевидното си въодушевление треньорът на мъжкия национален отбор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.