Министър Кралев: Новият закон за спорта ще даде възможност за частни инвестиции в изграждането на спортни съоръжения

krasen-kralevНовият Закон за спорта ще даде възможност за частни инвестиции в изграждането на спортни съоръжения, съобщи във Велико Търново министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Следващата седмица проектът ще бъде публикуван за публично обсъждане, а след това ще бъде внесен в Народното събрание.

„Мисля, че направихме един добър закон, който да отговаря на съвременните потребности на спортните организации и обществото“, коментира Красен Кралев.

По думите му този закон ще даде възможност на общинските кметове да поощряват частните компании да влагат средства в спортни съоръжения. „Знаете, че инвестициите в спорта са с трудна възвръщаемост и категорично сме залегнали възможности, с които по-големи съоръжения да могат да бъдат разработвани под контрола на частния инвеститор за период до 30 години. Смятам, че това ще повиши интереса към влагане на средства в спортната инфраструктура“, допълни Кралев.

Спортният министър пристигна във Велико Търново, за да пререже лентата на нов спортен комплекс, изграден в партьорство между община Велико Търново и частна компания, инвестирала 120 хиляди лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.