Първа победа за Юлиан Еберхард за Световната купа по биатлон, Антон Синапов с 16 – о място


anton-sinapovЮлиан Еберхард спечели спринта на 10 км от последния кръг от Световната купа по биатлон в Ханти – Мансийск.

В руския зимен център австриецът повали 10 – те си мишени на огневия рубеж и отново демонстрира отлична бегова форма финиширайки с време 24:18.6 мин. Победата за Еберхард е първа в кариерата му.

Само на 1.1 сек от него, също без грешка в стрелбата остана Зимон Шемп (Германия). Друг биатлонист на Бундестима – Арнд Пайфер премина „чисто“ през огневия рубеж и пресече финала с трето време на 23 сек изоставане.

Антон Синапов регистрира най–доброто си класиране за Световната купа в кариерата си. Младият чепеларец не допусна грешка при двете си посещения на стрелбището и с добро придвижване по трасето завърши на 16–а позиция с пасив от 1:22.6 мин.

Владимир Илиев допусна 3 грешки и пасив от 2:10.7 мин остана на 43 – а позиция. Красимир Анев финишира 46 – и с два пропуска и изоставане от 2:22.0 мин. Димитър Герджиков с три пропуска и пасив от 4:03.3 мин остана на 78 – о място от 84 финиширали надпреварата.

Автор: Стоян Димитров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.