Лъвчета за късмет и успех за младите олимпийци на игрите в Лилехамер

Снимка: Facebook
Снимка: Facebook

С лъвчета за късмет бяха изпратени българските участници в Зимните олимпийски младежки игри в Лилехамер. Откриването на надпераварата е в петък.

За игрите в норвежкия град заминаха 11 от 12-те ни спортисти, който ще ни представят на младежката олимпиада. Състезателката ни по шорттрек Катрин Маноилова и нейният треньор Асен Пандов ще се присъединят към групата направо в Лилехамер, заради стартове из Европа.

„Желая ви успех и късмет. В Лилехамер ще се срещнете с най-добрите в света ваши връстници, дайте най-доброто от себе си и не забравяйте, че именно от младежките олимпиади започва пътят на повечето големи звезди в спорта,“ заяви Белчо Горанов, генeрален секретар на БОК.

В делегацията ни като треньор замина и една от най-великите в историята на българския биатлон Павлина Филипова, която през 1998 г. остана на косъм от медалите на 15 км на Олимпиадата в Нагано (Япония). Сега тя е горда със своите състезатели Кристиян Стоянов и Мария Здравкова, които са възпитаници на школата по биатлон в Берковица.

Зимни олимпийски младежки игри ще се състоят в Лилехамер от 12 до 21 февруари 2016 г. Това е второто издание на младежките олимпиади, чийто дебют бе преди 4 години в Инсбрук. Сега, в Лилехамер, който бе олимпийска столица през 1994 г., се очакват над 1500 спортисти, представители на близо 70 държави.

България ще бъде представена от 12 състезатели, които преминаха ситото на квалификациите и ще стартират в 6 спорта: биатлон, ски-бягане, алпийски ски, сноуборд, шейни и шорттрек.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.