Extreme Fest преобрази центъра на София в огромен стадион

striit-fitДва дни центърът на София се преобрази в огромна спортна площадка огласяна от хиляди столичани жадни за активен и здравословен начин на живот.

Първото издание на Extreme Fest събра от петък до неделя над 10 000 участници и зрители на многобройните активности, с които бе отбелязан финала на Европейската седмица на спорта.

Баскетбол, мотошоу, екстремни дисциплини, бънджи, акробатика и бойни изкуства, тенис на маса, катерене на стена, тест райд на велосипеди и лонг борд, фрийрън …

Всеки можеше да намери предизвикателство за себе си в горещите празнични дни. Важно бе и личното участие, организаторите “Level Seven” се бяха погрижили посетителите да получат уроци от професионалисти на 10-те сета, които предложиха възможности за практикуване на 20 активности и дисциплини. Повечето от тях бяха демонстрации и училища, в които всеки дръзнал да изпробва нивото си на екстремност можеше да се включи.

Фестът е част от кампанията София 2018 – Европейска столица на спорта и бе подкрепен от Програма за съфинансиране на спортни събития, форуми, кампании и инициативи под патронажа на кмета на Столична община за 2015 г.
„Желанието ни е да развием тази сцена у нас и да променим нагласата и начина на мислене към екстремните спортове. Целта ни е чрез този фестивал за няколко дни да обърнем фокуса върху екстремните спортове и да покажем, че когато се практикуват в контролирани условия, всъщност са нещо доста приятно,“ споделиха от сдружението “Level Seven”, което има още по-големи амбиции за следващото издание на форума.

Най-масов като отбори бе турнирът по баскетбол 3х3, но най-много желаещи имаше за катеренето по стена и скоковете с бънджи от 40 метра. Шампиони на баскетбол са: до 18 г. юноши Шампион(Боби Петров, Ивайло Донев, Николай Тихов и Калоян Георгиев), девойки Септември(Йоана Дончева, Гергана Козарева, Мари Пантова и Радостина Дожанова), момчета до 15 г.

Чукни Лара(Лъчезар Везирски, Марин Петров, Емил Петров и Камен Петков).
„Няма да спрем да се опитваме да предоставяме нови и нови възможности на столичани и гостите на София за активен и здравословен начин на живот.

Спортът е жизненост, енергия, динамика, спортът е живот и всеки би трябвало да има възможност да го практикува в различните му форми и активности. София2018 има за цел да подпомогне хората в това отношение и да съдейства за подобряване състоянието на спортната инфраструктура в столицата,“ заяви Анатоли Илиев, секретар на Оргкомитета на София2018 – Европейска столица на спорта.

Най-много зрители пък се стекоха в събота вечер, когато над 8000 наблюдаваха на живо невероятното моторно шоу. То стартира с демонстрацията на Хюндай i20 Coupe R1, после карт шампионът Николай Върбицалиев показа виртуозност, след което професионалистите от Mirafiori Александър Язов, Стефан Цанков, Владислав Пешев, Росен Цанков, Стефан Зашев, Ангел Харизанов и Ивайло Алексиев подпалиха гумите и вдигнаха адреналина, а в края Мото-Стънт специалистите Стоян Йорданов, Румен Ралев и Венци Василев обраха овациите с невероятните си изпълнения и трикове, показали че няма невъзможни неща с моторите.

Голяма атракция в неделя бяха демонстрациите по фрий рън, които през целия ден привличаха вниманието на зрителите с изключително трудните трикове и изпълнения.

Програмата на кампания София2018 – Европейска столица на спорта продължава следваща неделя с планинското бягане и спортно-туристическия празник „Витоша – моята планина“, а след две седмици, на 4 октомври, е Софийският маратон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.