Дюк Нуамеруе с купата за най-техничен състезател при мъжете на World Open Savate Plovdiv 2015

taeklondoСъстезатели на столичния „ABC Fight Club“ при мъжете, жените, юношите и девойките се представиха успешно на открития турнир и Световното първенство за юноши и девойки по савате – френски бокс, които се проведоха в Пловдив от 30 юли до 2 август.

Световният и европейски шампион по таекуон-до и кик бокс Дюк Нумеруе от „ABC Fight Club“ заслужи купата за най-техничен състезател при мъжете на открития турнир – World Open Savate Plovdiv 2015. Той спечели безапелационно и четирите си срещи, най-атрактивната от които беше срещу световния шампион по савате Джеймс Саутууд от Лондон, Великобритания, а останалите срещу състезатели от Сърбия и България.

За Дюк Нуамеруе турнирът в Пловдив беше дебют на състезание по савате. Въпреки това, перфектната техника и опитът му си казаха думата и той стана абсолютен първенец при мъжете, като изпревари и фаворитите от родината на този боен стил – Франция. Освен купата за най-техничен състезател, Дюк получи и признанието на французина Ален Тардиц, всепризнат посланик на савате по света, с чието име се свързват първите стъпки на савате в България преди повече от 20 години.

taeklondo1Паралелно с открития турнир, в Пловдив се проведе и Световно първенство за юноши и девойки по савате. Там Николай Петков от „ABC Fight Club“ спечели световната титла в категория над 85 килограма, като победи на финала в драматична среща състезателя от Франция, който е световен шампион от последните две години.

Мартин Костурков стана световен вицешампион в категорията до 70 кг. Той постигна последователно победи над състезатели от Франция, Италия, Словения, Русия, а на финала, въпреки явното си презвъходство над състезателя от Белгия, бе ощетен от съдиите и остана със сребърен медал.

Людмил Диков остана втори при юношите в категория до 57 кг, като изгуби финала от състезател от Франция.
Валентина Тодорова стана трета при девойките в категория до 48 кг, като постигна две победи с атрактивна игра над състезателки от Словения и Русия и изгуби полуфинала от хърватка в оспорвана среща.

Радослав Костурков спечели бронзов медал в категория до 52 кг.

Треньори на отбора на „ABC Fight Club“ в Пловдив бяха Красимир Гергинов (VII дан таекуон-до ITF), Калин Мирчев (IV дан), Недялка Бачева (III дан).

В „ABC Fight Club“ вече се е създала традиция в използването на най-доброто от различни бойни спортове. Това дава възможност на състезатели по таекуон-до, който е основният спорт на клуба, да се представят успешно и на състезания по други бойни стилове като кик бокс, муай тай, савате. Откритият турнир и Световното първенство за юноши и девойки в Пловдив са поредните престижни международни прояви по савате, в които състезателите на клуба записват успехи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.