Столичният колодрум става рай за деца и колоездачи

DECANAKOLELA3Всички състезатели и почитатели на колоезденето могат да бъдат спокойни. Столичният колодрум ще бъде използван по предназначение, а няма да бъде превръщан във футболно игрище или нещо друго, довериха от Българския колоездачен съюз. Нещо повече – работи се сериозно за превръщането на колодрума в истинско спортно бижу.

„Работим отлично както със Спортното министерство, така и с ръководството на Национална спортна база. Срещаме пълно разбиране и подкрепа от тях по въпроса за колодрума”, заяви президентът на Съюза Петър Бончев.

Той разкри още, че е внесена инвестиционна програма за ремонт и благоустройство на колодрума, която предвижда превръщането му в истински рай за колоездачи и деца.

Благодарение на програмата, ще бъде подпомогнато развитието на школите, но не само те ще имат достъп до съоръжението. То ще може да се ползва и в свободното си време от всички, харесващи този спорт.

„Специално внимание обаче обръщаме преди всичко на децата, защото те са бъдещето. Искаме колкото се може повече от тях да се запалят по колоезденето, което е не само изключително красив спорт, но и начин на живот. Благодарение на инвестиционната програма, ще превърнем колодрума в приветливо място, където всеки родител да може да остави детето си спокойно”, изложи стратегията си за бъдещето президентът на БКС Бончев.

Сред предвидените за изграждане неща са нови съблекални, ще бъде положено и модерно покритие на пистата, като това са само част от плануваните подобрения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.