Орешарски се опитва да спаси кожата с/на ЦСКА

PlamenOresharski

Премиерът Пламен Орешарски се проявява като далновидна личност и опитва всякакви маневри само и само да покаже на народа, че кабинетът му работи. И той като клегата си Бойко Борисов е усетил силата на спортните среди и докато Б.Б. търсеше спонсори на ред за родните футболни грандове, сегашният министър-председател е решил да се заеме с проблемите в ЦСКА. В най-скоро време Орешарски възнамерява да организира среща, на която да бъде обсъждан план за спасението на „червените“. Финансистът иска да събере на срещата президента на БФС Борислав Михайлов, почетния президент на ЦСКА Димитър Пенев и легендата на „червените“ Христо Стоичков, който се очертава като движеща сила на „новия“ ЦСКА. На нея се очаква  всички страни да предложат варианти за стабилизиране на 31-кратните шампиони, като самият Орешарски също може да даде своите съвети като финансов експерт.

Малко по-късно пресцентърът на БСП разпространи следното съобщение, публикувано в novini.bg, с което призова БФС да реши проблемите на ЦСКА:

Депутати призовават БФС за решение по въпроса с ЦСКА

„Комисията по въпросите на младежта, децата и спорта към народното събрание излезе със специално отворено писмо до ръководството на БФС по въпроса с футболния отбор ЦСКА. В нея е изразено притеснението на Комисията от случващото се с „един от най-титулуваните футболни клубове на България“. Според парламентаристите е крайно необходимо ръководството на БФС да направи всичко възможно за успокояване на обстановката и да бъдат потърсени подходящи мерки, чрез които футболен клуб ЦСКА, да запази своето подобаващо място във футболния елит на България. „Ние, членовете на спортната комисия в НС, сме от различни географски области на страната и симпатизираме на различни футболни отбори. Единомислието ни по този въпрос обаче ни прави силни в желанието ни да потърсим общ изход от кризата в клуба. Настоящото писмо е изявена готовност за съвместна работа, в името на българския футбол, чрез обсъждането на общи законодателни промени в Закона за спорта, имащи за цел недопускане на подобни сътресения, не само в българския футбол, но и в полето на целия български спорт“, се казва още в декларацията.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.