Озеки Котоошу защити ранга си в сетния миг

kotooshuКалоян Махлянов-Котоошу успя да защити ранга си озеки в последния възможен момент, надделявайки над колегата си по сан Какурю в последния ден от пролетния сумо турнир в Токио (Яп). „Големият шампион“ от Джулюница бе опрян до стената заради преждевременното си оттегляне от майската надпревара в Осака и задължително се нуждаеше от положителен баланс в столицата, за да не бъде понижен в секиваке. В крайна сметка с вчерашния си успех Котоошу събра актив 8-7 и през юли в Нагоя ще се появи на дохиото като озеки за 45-и пореден турнир след промоцията си през ноември 2005 г.

Другият български борец във висшата дивизия „макуучи“ – Даниел Иванов-Аоияма с ранг 4-ти маегашира, пък приключи турнира със серия от 10 поредни загуби. Последната от тях дойде вчера срещу 1-ви маегашира Аминишики, която фиксира баланса на нашия на 5-10.

Купата на Императора за 25-и път спечели йокозуна Хакухо, който завърши турнира в Токио с безапелационния актив 15-0. Във финалната схватка на „Нацу Башо“ монголският „велик шампион“ надви своя сънародник и колега по ранг Харумафуджи (11-4).

Информация http://www.segabg.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.