Илиана Раева отново нападна Петър Стойчев

Iliana Raeva

Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева се вбеси от решението на временния министър на спорта Петър Стойчев да пусне анкета в сайта на МФВС и да пита хората кои спортове са приоритети.

„Що за безумие е това. Хората могат да кажат, че имаме нужда само от фитнес. Аз уважавам хората, но какъв е този популизъм. Това е безумие. Не може хроата да определят. По цял свят има ясни критерии, не откриваме топлата вода. Има социални спортове: лека атлетика, плуване, гимнастиките. В цял свят трябва да се практикуват. Има спортове с национално значение. И не на последно място, а на първо са спортовете с резултати. Масовият спорт е отделно от елитния“, каза Раева.

Тя обяви още, че временният министър я прекъснал на срещата с федерациите, когато започнала да говори за проблемите.

„Бях прекъсната от министър Стойчев и станах и си тръгнах. Казах какви са проблемите, но бях прекъсната с мотива, че се изказвам за втори път. Бяхме призовани да не се коментира, защото имало избори и трябва да има спокойствие. Що за безумие? Всички мълчат. Няма да има спорт, няма как да има спорт“, добави още Раева.

Президентът на федерацията по гимнастика завърши, заявявайки, че ако не се вземат мерки, олимпиадата в Рио ще бъде още по-слаба като резултат за България.

„7 дни спорт“

This article has 2 Comments

  1. Много ги боли , художествената г-ка е " кабаретен спорт" както беше казал един от Президентите на МОК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.