Amgen Tour of Califonia ’12: Петер Саган. Безпощаден.

Stage 4 Sonora – Clovis 209.6km


Amgen Tour of California Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) Photo:

Вече четвърти пореден етап синеокият словак не дава, както етапния финиш, така и лидерската позиция. Макар и да гледа влюбено на снимката, Heinrich
Haussler (Garmin-Barracuda) знае, че на шосето Sagan е съсредоточен и преди всичко бепощаден. Дори и след най-дългия колоездачен ден (209.6 km) в
калифорнийското състезание, видно е, че словакът е в отлична форма и няма кой да му се опре. Дори тактиката на Garmin-Barracuda, проведена от опитния David Zabriskie в последния километър, за да изведат своя Haussler, не даде резултат, освен отново второто място на австралиеца в етапното и генералното класиране на 16″.
Този път трети се промуши Michael Matthews, за когото се погрижи отбора му Rabobank на финала, докато Tom Boonen (Omega Pharma-Quickstep) финишира
Argos-Shimano също се опитаха да се вместят в челната тройка като вместо Marcel Kittel изпратиха друг техен сериозен войн в лицето на Roger Kluge. Усилията
им обаче бяха ознаменувани с едва пето място за германеца.
Трети в генералното класиране се нареди Jeffry Louder  (UnitedHealthcare Pro Cycling Team) на 34″.
Peter Sagan. Ruthless.
Fourth stage in a row the bright-eyed Slovak, did not surrender the stage victory or the leader’s jersey. And despite his „in love“ gaze from the podium Heinrich Haussler (Garmin-Barracuda) knows that on the road Sagan is concentrated and before everything else ruthless. Even after the longest day (209.6 km) in the Californian race, it is obvious that Sagan is in excellent shape and there is no one to stop him. Even the Garmin-Barracuda
tactics, with the help of the experienced David Zabriskie in the last kilometer, to lead Haussler, didn’t resulted in nothing more than a second place again in the stage and in the overall (16″) classification.
This time the third place goes to Michael Matthews with the help of his team, while Tom Boonen gets the fourth.
Argos-Shimano tried to sneak into final three, sending another from their warriors Roger Kluge insread of Marcel Kittel. Their efforts, however, were crowned barely with fifth place for the German.
Third in general classification is Jeffry Louder (UnitedHealthcare Pro Cycling Team) at 34 seconds.

1 Peter Sagan (Svk) Liquigas-Cannondale 5:18:08
2 Heinrich Haussler (Aus) Garmin – Barracuda
3 Michael Matthews (Aus) Rabobank Cycling Team
4 Tom Boonen (Bel) Omega Pharma-Quickstep
5 Roger Kluge (Ger) Argos – Shimano
6 Jasper Stuyven (Bel) Bontrager Livestrong Team
7 Guillaume Boivin (Can) Spidertech Powered By C10
8 Alexander Candelario (USA) Team Optum presented by Kelly Benefit Strategies
9 Leigh Howard (Aus) Orica GreenEdge Cycling Team
10 Lloyd Mondory (Fra) AG2R La Mondiale

General classification after stage 4
1 Peter Sagan (Svk) Liquigas-Cannondale 19:52:52
2 Heinrich Haussler (Aus) Garmin – Barracuda 0:00:16
3 Jeffry Louder (USA) UnitedHealthcare Pro Cycling Team 0:00:34
4 Alex Howes (USA) Garmin – Barracuda 0:00:35
5 Fred Rodriguez (USA) Team Exergy 0:00:36
6 Ben Jacques-Maynes (USA) Bissell Cycling
7 Markel Irizar Aranburu (Spa) RadioShack-Nissan
8 Marc De Maar (AHo) UnitedHealthcare Pro Cycling Team 0:00:37
9 Wilco Kelderman (Ned) Rabobank Cycling Team 0:00:38
10 Josh Atkins (NZl) Bontrager Livestrong Team 0:00:39
11 Luis Leon Sanchez Gil (Spa) Rabobank Cycling Team 0:00:40
12 Peter Velits (Svk) Omega Pharma-Quickstep
13 George Hincapie (USA) BMC Racing Team
14 Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team
15 Lawson Craddock (USA) Bontrager Livestrong Team
16 Tom Dumoulin (Ned) Argos – Shimano
17 Tiago Machado (Por) RadioShack-Nissan
18 Christopher Horner (USA) RadioShack-Nissan
19 Tejay Van Garderen (USA) BMC Racing Team
20 Brent Bookwalter (USA) BMC Racing Team
21 Andrew Talansky (USA) Garmin – Barracuda
22 Thomas Danielson (USA) Garmin – Barracuda
23 Darwin Atapuma Hurtado (Col) Colombia – Coldeportes
24 Laurens Ten Dam (Ned) Rabobank Cycling Team
25 Luke Durbridge (Aus) Orica GreenEdge Cycling Team
26 Robert Gesink (Ned) Rabobank Cycling Team
27 Wesley Sulzberger (Aus) Orica GreenEdge Cycling Team
28 Cameron Meyer (Aus) Orica GreenEdge Cycling Team
29 Brian Vandborg (Den) Spidertech Powered By C10
30 Fabio Andres Duarte Arevalo (Col) Colombia – Coldeportes
31 Nicolas Roche (Irl) AG2R La Mondiale
32 Rory Sutherland (Aus) UnitedHealthcare Pro Cycling Team
33 Paul Martens (Ger) Rabobank Cycling Team
34 Raymond Kunzli (Swi) Spidertech Powered By C10
35 Romain Bardet (Fra) AG2R La Mondiale
36 Levi Leipheimer (USA) Omega Pharma-Quickstep
37 Pieter Weening (Ned) Orica GreenEdge Cycling Team
38 David Zabriskie (USA) Garmin – Barracuda
39 Yannick Eijssen (Bel) BMC Racing Team
40 Mikael Cherel (Fra) AG2R La Mondiale

Информация и превод: Cycling Junkies facebook


This article has 1 Comment

  1. You may well be right. But watching it here it looks dieffrent from the front and rear angle. From the front to me it looks more like Hausslers fault but from the rear camera angle it appears that Cav swings more across than Haussler. However at the point of contact I would say Cav already has the lead and has nothing to gain from contact with Haussler. On balance it looks pretty 50/50 though academic as neither were going to win the sprint rolling on the ground.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.