Циркът е пълен !!! Пранди отказа да поеме България

Циркът в родната федерация е пълен след като Силвано Пранди отказа да поеме волейболните ни национали, въпреки че преди два дни изрази готовност да води представителния тим.

Хаосът дойде от решението на президента инж. Данчо Лазаров и членовете на управителния съвет да освободят Радостин Стойчев след загубата на волейболистите ни от Германия с 1:3 на квалификационния турнир в София.

Ето какво написа Пранди в официоално съобщение до БТА :

„Взех необратимото решение да отклоня поканата на БФВ да бъда треньор на мъжкия национален отбор. След няколкото дни, през които обмислих, си дадох сметка, че липсват минимални условия за взаимодействие и взаимно единомислие, което не ми позволява да упражня по разумен начин моята работа. Благодаря на всички, които се обърнаха към мен с признание и пожелавам на българския национален отбор моето най-сърдечно „in bocca al lupo“ ( в превод от италиански – късмет) за бъдещите им срещи.”

Решението на италианския треньор идва часове, след като излезе новина, че разпределителят Андрей Жеков също мисли за отказване. Такова загатна и звездата на отбора Матей Казийски, който бе крайно недоволен от смяната на Стойчев.

„Неприятна ситуация се получи с неяснотата около Матей и Андрей! Всички ние и аз като капитан на България трябва запазим целостта на отбора, защото на всички е ясно, че заедно сме по-силни и ако искаме да побеждаваме, трябва да сме обединени. Не знам дали аз съм човекът, който трябва да ги убеждава да останат в националния ни отбор. Стимулът са милионите фенове и многото хора, които ги обичат. Аз съм само един приятел и съотборник”, така коментира ситуацията пред Гонг , капитанът Владимир Николов.

Така броени дни преди световната квалификация по волейбол в София, на която националите ни за втори път ще се опитат да спечелят квота за Олиймпийските игри, има две големи въпросителни. Едната е кой ще бъде треньор? …  И ще се откажат ли от отбора двама от най-силните ни играчи – Матей Казийски и Андрей Жеков?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.