Официално: Уволниха Радостин Стойчев

Радостин Стойчев официално вече не е селекционер на националния отбор по волейбол. Това съобщи президентът на БФВ Данчо Лазаров на пресконференция в зала „Арена Армеец“, състояла се по-рано днес. Постът му се поема от италианеца Силвано Пранди, който водеше тима до световното първенство в Италия през 2010 година.

Като причина за уволнението се посочва снощното отпадане на България от квалификационния олимпийски турнир в София.

„Снощи до късно управителният съвет съвещавахме и мога да ви уверя в категоричното ни решение за освобождаването на Радостин Стойчев. Бяхме при министър Свилен Нейков. Всички тези мерки, който предприемаме са единствено в интерес на българския волейбол. По начина, по който вървим за спечелване на олимпийска квота, не бихме могли да постигнем това. Нищо лично към Радостин. Предстоят следващи квалификации от 8 до 10 юни. Отправям голяма благодарност към примиера Бойко Борисов, без която помощ нямаше как да организираме втора квалификация в „Арена Армеец”, каза Данчо Лазаров.

Легендата Любо Ганев допълни още за новото назначение: „Изборът на Пранди не беше труден. Той е работил с отбора само допреди година и половина и го познава добре”.

И този път, както и при миналато уволнение на италианецът родната волейболна централата се е разделила със Стойчев без да го уведоми лично за решенията си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.